Giriş Kayıt

ÜYE GİRİŞ

Kullanıcı Adı *
Şifre *
Beni hatırla

Bir hesap oluşturun

Yıldız (*) işaretli alanlar gerekli.
İsim *
Kullanıcı Adı *
Şifre *
Şifre doğrulayın *
E-posta *
E-posta doğrulayın *
Captcha *

Yönetici Eğitimleri

Story Telling (etkili hitabet için etkili hikaye anlatma)

Liderler hitap ettikleri kişileri etkilemek için duygulara hitap ederler. Bu nedenle konuyla ilgili hikayeler dinleyicilerin ilgisini çeker, kendilerini hikayenin içinde görmeye başladıklarında mesajlarınız iletilmiş olur ve akılda kalıcı olur. Etkili kısa hikaye anlatan liderler akılda kalmayı başarır, fikirlerini benimsetmeyi sağlarlar. Hikaye yazmalı mıyız yoksa olan hikayeleri mi kullanmalıyız? En doğrusu konuşmanın konusuna ve dinleyicilerin neyle ilgilendiklerini dair yaratılan veya uyarlanan hikayelerdir. Bu nedenle bu eğitimde ustaların kullandıkları hikaye yazma tekniklerini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Başarılı satıcılar da satış sunumlarında müşteri hikayeleri yaratır veya uyarlarlar. Bir sigorta satıcısı yanlış poliçe yapan müşterisi ile ilgili acıklı bir hikaye anlattığında karşındakini daha kolay etkileyeceğini iyi bilir. Başarılı hitabet yapan her konuşmacının duruma ve ortama uygun hikayesi vardır. O hikaye ile hatırlanır, mesajlarını o hikaye güçlendirir. Siz de bu eğitime katılarak etkili bir konuşmacı olmanın sırlarını öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Devamını oku: Story Telling (etkili hitabet için etkili hikaye anlatma)

Tasarımcı Düşünce (design thinking) Atölyesi

Tasarımcı Düşünce Atölyesi ile Kuruluşunuzda tasarımcı düşünce yeteneklerini geliştirmelisiniz.
Dünyada başarılı şirketleri incelediğinizde son 15 yılda rekabet gücünü elinde tutan kurumların tasarımcı düşünce (design thinking) yaklaşımını benimseyip uygulayıp daha iyi performans gösterdiklerini görüyoruz. Apple, Coca Cola, IBM, Nike, Procter & Gamble ve Whirlpool gibi tasarım odaklı şirketler diğerlerine göre daha hızlı büyüme ve başarı grafikleri gösteriyorlar. İlk olarak Stanford Üniversitesi hocalarından David Kelley tarafından başlatılan sistematik düşünce atölyeleri sayesinde hızla yayılan bu yaklaşım, ülkemizde de seminerlerle tanıtılmaya başladı.

Devamını oku: Tasarımcı Düşünce (design thinking) Atölyesi

Temel Yönetim Becerileri I-II

Yöneticilik ve liderlikle ilgili ana becerileri öğrenerek, günümüzde tercih edilen lider yönetici olma yolunda ilk adımı atmak. Yöneticilik ve liderliğin farklı ve birbirlerini tamamlayan yönlerini öğrenmek ve lider yönetici tanımını yapabilmek. Hedef belirleme ve performans yönetiminin ekip başarısı için önemini fark ettirmek. Doğru iletişim ve görevlendirmenin ekip motivasyonu ve performansına olan etkisini anlamak. Ekip yönetiminde eleman seçiminin, gelişiminin ve koçluğun önemini kavramak. Yöneticinin kişisel motivasyonunu nasıl gerçekleştireceğine dair temel teknikleri edinmek

 

Devamını oku: Temel Yönetim Becerileri I-II

Liderlik 101

Liderler, ekiplerinden gösterebileceği maksimum performansı elde etme konusunda becerilerini geliştirmek isterler. Sıradan bir yönetici mi yoksa saygı duyulan ve takip edilen bir lider mi olmak istiyorsunuz? Karar sizin! 

Devamını oku: Liderlik 101

Stratejik Saha Satış Yönetimi

 

Her başarılı satıcıyı yönetici yapabilir miyiz? Saha satışını yönetmek için neleri öğrenmemiz lazım. Satış ekibimizi nasıl takım oyununda başarılı kılabiliriz. Bu eğitimde saha satış ekibini yönetmenin tekniklerini gösteriyoruz.Satıcılar yöneticilerini çoğu zaman yaptıkları yanlış satış tahminleri ile hayal kırıklığına uğratırlar. Ulaşılamayan satış hedefleri, siparişlerin gecikmesi, sonrasında doğru olmayan mazeretler ortaya çıkar. Yöneticiler bu konuda sürekli satış eğitimleri verip mentorluk yapsalar bile bu çabalar satışı arttırmaya yetmez. Satış guruları ve ustalar ile yapılan eğitim çalışmaları da fazla katkıda bulunmaz.

Satış sürecinin tanımı: Satıcılar sürecin kendileri olduğunu düşünür, oysa bu yanlıştır. Süreç yaklaşımı ise satış adımları, prosedürler, başarılı uygulamalar, hazırlık, teşhis ve düzeltmelerden oluşur. Satış süreci hedefi yakalamak satışları ve karlılığı arttırmak için nasıl çalışacağınızı tanımlar. Süreç içinde kurallar size nasıl çalışmanız gerektiğini gösterir. Örneğin aday müşterilerin sınıflandırılması kuralı, başarının nasıl ölçüleceği, satış ön hazırlıkları, satış raporlarının hazırlanması ve kendini sınama ve düzeltme kuralları gibi. Satış Yöneticisi bu kuralları oluşturup, ekibine öğretip uygulamayı takip etmelidir

Devamını oku: Stratejik Saha Satış Yönetimi