Giriş Kayıt

ÜYE GİRİŞ

Kullanıcı Adı *
Şifre *
Beni hatırla

Bir hesap oluşturun

Yıldız (*) işaretli alanlar gerekli.
İsim *
Kullanıcı Adı *
Şifre *
Şifre doğrulayın *
E-posta *
E-posta doğrulayın *
Captcha *

Haberler

SBM Müşteri Hizmetleri

SBMSBM Sigorta Bilgi Merkezi Müşteri Hizmetleri Grubu Dr-Voice İletişim Atölyesi Eğitimine Katıldı. Haftasonu Yapılan eğitimde çalışanlar telefonla iletişim tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler. Vaka çalışmaları ve canlandırmalar ile çok canlı ve neşeli bir hafta sonu geçirdiklerini ifade eden katılımcılar, canlandırma yarışmalarında heyecanla rol aldılar. Eğitim boyunca arayan sigortalıları empati yaparak dinlemenin ve anlamaya çalışmanın önemini keşfettiklerini anlatan SBM çalışanları, ikna tekniklerinin, ve ilk izlenim için doğru ses tonu kullanma tekniklerinin kendilerine özel hayatlarında da çok faydalı olacağını söylediler.

Medline Tele Satış Ekibi DR-VOICE Eğitiminde

 

medline satışMedline Telesatış ekibi 23-24 Nisan Tarihlerinde Taksim Gönen Otel'de DR-VOICE Telefonda Satış Eğitimine katıldı.  15 Yıldır ülkemizde yaklaşık 2,5 Milyon üyesi olan Medline acil sağlık yardımı tıbbi danışmanlık ve ambülans hizmetlerinin satışını bireylere yapan bu ekip deneyimlerini yeni katılan arkadaşları ile paylaşırken, Danışmanımız Tayfun Türkalp'ten satışla ilgili yeni taktikler öğrendi.

Haftasonu yapılan eğitimde, katılımcılar eğlenceli oyunlar ile hem eğlendi hem de öğrendi. Katılımcılardan Mine Akyol eğitim sonrası şöyle değerlendirmiş:"Buraya gelirken bana çok şey katacağını düşünüp ve umut ederek geldim ve yanılmadım. Bu eğitim bir çok şey kattı bana, hiç sıkılmadan çok şey öğrendim, çok teşekkür ederim.

Devamını oku: Medline Tele Satış Ekibi DR-VOICE Eğitiminde

Volvo Parts KAM Eğitimi

Kam26-27 Mart Tarihlerinde Kartal Titanik Otel'de yapılan eğitim ve work-shop'a VOLVO Part KAM takımı katıldı. Danışman Tayfun Türkalp Eğitim ve Çalıştayda katılımcılara önce KAM Felsefesini, sonra uygulama örneklerini tanıttı. Çalıştayın ikinci gününde katılımcılar kendi müşterileri ile ilgili account plan hazırladılar. Bu planlarda müşteri açısından bakuş, ve müşterinin müşterisini düşünerek bir çalışma hazırlandı. Eğitim sonrası katılımcıların bazılarının görüşleri şöyle:

Devamını oku: Volvo Parts KAM Eğitimi

Başkanlara PR Atölyesi

prDanışmanımız Tayfun Türkalp 29 Ocak Cumartesi Günü Okmeydanı Lions Merkezinde 118 E Dönem Başkanları ve gelecek dönem Başkan Adaylarına yapılan, LIONS iletişim atölyesi çalışmasında, Halkla İlişkiler Yönetimi, ve Medya Planlama ile ilgili bir seminer verdi. İnteraktif geçen seminerde, klüplerin yaptığı aktivitelerin basına ve kamuoyuna daha iyi duyurulabilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı. Bu çalışmaların klüplerin daha da geniş katılımıyla tekrarlanması ve bir work-shop yapılması konusunda Genel Yönetmenle hemfikir olundu.