Giriş Kayıt

ÜYE GİRİŞ

Kullanıcı Adı *
Şifre *
Beni hatırla

Bir hesap oluşturun

Yıldız (*) işaretli alanlar gerekli.
İsim *
Kullanıcı Adı *
Şifre *
Şifre doğrulayın *
E-posta *
E-posta doğrulayın *
Captcha *

Haberler

Adnan Nur Baykal'ın Yeni Kitabı

Şimdi Söyleme Zamanı

Hayat bir sunum, sunum bir fırsat. Sunum kişilerin hak ettikleri yere gelmeleri için bir fırsattır.  Sunum yapın, potansiyelinizi gösterin.
Esasında sadece profesyonel hayatında değil, özel hayatında da kişinin çok iyi sunum yapabilmesi gerekiyor. Beşikten mezara sunum dünyasının içindeyiz. İstesek de, istemesek de. Sunum yapmasını bilenler her alanda zirveye tırmanıyorlar ve tırmanacaklar.
•    Yönetici misiniz, eleman mısınız? İyi sunum yapıyorsanız, yükselirsiniz. ‘Sunumdan hoşlanmıyorum’, derseniz, sunum yapmasını bilenlerin yükselmelerine yardımcı olursunuz.
•    Pazarlama yöneticisi, satış mühendisi, pazarlama elemanı mısınız? Sunuma önem veriyorsanız başarılısınızdır. Sunuma önem vermiyorsanız, rakiplerinizi veya ayrıldığınız firmayı suçlarsınız.

Devamını oku: Adnan Nur Baykal'ın Yeni Kitabı

Modüler Eğitimler Başladı

moduler-egitmlerİletikom Danışmanları tüm eğitim programlarını yetişkinlerin ilgisini ve intaraktivitesini arttıracak şekilde tasarlamaya başladı. 45 Dakikalık programlar, uygulama ile 90 dakikalık iki ders programı haline getirildi. Böylece istenen 90 dakikalık eğitim modülü tek başına alınabilirken, bir günde 3 Modül alınarak tam günlük eğitim yapılabiliyor. Öte yandan istenen modüller  ayrı ayrı alınarak eğitim ihtiyacına göre tasarlama yapma olanağı yaratılıyor. Öncelikle yetkinlik geliştirme eğitimlerinde bu programlar oluşturularak, Temel İletişim, Etkili Sorgu sorma, Etkili Dinleme, Empati, gibi bölümler modüler hale getirildi. Bu konuda neden bu uygulamaya geçildiğini İletikom Genel Müdürü Tayfun Türkalp'e sorduk:

Devamını oku: Modüler Eğitimler Başladı

Şirketinizin Çağrı Merkezi Var mı?

Bizim işimizde çağrı merkezine ihtiyaç yok, ya da biz yapamayız diye mi düşünüyorunuz? Peki şirketinize gelen telefonları kim cevaplıyor? Her gelen telefonun ne kadarlık bir müşteri potansiyeli olduğunu biliyor musunuz? Bir telefon gelmesi için ne kadar satış pazarlama ya da servis aktivitesi için para harcadığınızı hesapladınız mı? Çağrı merkezi sistemi kurmanın sadece aylık 59 dolar maliyetten başladığını ve maliyetini bir günde, ya da etkili cevaplanan bir telefonda çıkardığını biliyor musunuz?

Bizim çağrı merkezimiz var diyorsanız, bu çağrı merkezinin ne kadar gelir ürettiğiniz veya ne verimlilikte çalıştığını denetleme ve benzer rakiplerle karşılaştırmak istemez misiniz? çağrı merkezinin gider üretmek için değil gelir üretmek için kullanıldığını biliyorsunuz değil mi? Çağrı merkezinizin denetlenmesini ayda 25 TL/agent olarak yapabileceğinizi biliyorsunuz değil mi? Bu konularda merak ettiğiniz şeyleri ücretsiz bize sorabilirsiniz....  

ODTU Kariyer Günlerinde İletikom Çalışması

Coşkunöz İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim ekibi ODTU Kariyer günlerinde kurduğu standda değişik bir etkinliğe imza attı. İletikom'un geliştirdiği Kurumsal Kültür Yarışması Projesi ODTU lü öğrencilere uyarlanarak, uygulandı. İlgi çeken projede standı ziyaret eden öğrenciler online olarak Coşkunöz tanıtım videosunu seyrettikten sonra bu video ile ilgili sorulara cevap verdiler. Yüze yakın öğrenci soruları yaklaşık %80 doğrulukta cevapladı. Firmanın böylece etkin bir tanıtımı yapılmış oldu. Katılımcıların büyük çoğunluğu mezun olunca Coşkunöz'de çalışmak istediklerini belirtiiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Devamını oku: ODTU Kariyer Günlerinde İletikom Çalışması