Giriş Kayıt

ÜYE GİRİŞ

Kullanıcı Adı *
Şifre *
Beni hatırla

Bir hesap oluşturun

Yıldız (*) işaretli alanlar gerekli.
İsim *
Kullanıcı Adı *
Şifre *
Şifre doğrulayın *
E-posta *
E-posta doğrulayın *
Captcha *

Adnan Nur Baykal Kitapları

Türklerin Strateji Serüveni

‘Türklerin Strateji Serüveni’, bir kahramanlık öyküsü değil. Bu kitap, ‘Strateji Anlayışını’, Türklerin Serüveni sayesinde ortaya koyuyor.

‘Türklerin Strateji Serüveni’ diyorum, ama neticede başından başlayıp tarihimizi anlatıyorum.

Tarihimiz, kültürümüz bu. Biz buyuz. Günahıyla sevabıyla.

Tarihimizden 19 şahsiyeti, ön plana çıkarıyorum. Onların yardımıyla hem tarihimizi anlatıyorum, hem de Türklerin Serüvenini gözler önüne sererken, strateji, taktik ve uygulamadan örnekler veriyorum.

Devamını oku: Türklerin Strateji Serüveni

Mektuplarla Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma

Adnan Nur Baykal,  ‘ Mektuplarla Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’ kitabıyla, girişimciliğin önemini, Aile Şirketlerinin neden gerekli olduklarını ve hangi şirketlerin nasıl kurumsallaşabileceklerini iş hayatından aldığı örneklerle gözler önüne seriyor.

Birinci kitabı " Atatürk'ün Liderlik Sırları'nda " liderliği, ikinci kitabı " II. Abdülhamid'in Yöneticilik Sırları'nda " yöneticiliği, tarihten aldığı malzemeyle yorumlamış olan yazar, bu kitabında, girişimcilik, aile şirketleri ve kurumsallaşma konularına açıklık kazandırıyor.

Yirmi yılı aşkın iş hayatının yarısını aile şirketlerinde, diğer yarısını da, profesyonellerce yönetilen çok ortaklı şirketlerde şekillendiren yazar, karşılaştırmalı olarak aile şirketlerinin gerçeklerini anlatıyor. Aile şirketlerinin aile dışı bir yönetici için sanıldığı gibi sıkıntılı bir ortam oluşturmadığını, aksine kendine özgü avantajları olduğunu ileri sürüyor.

Devamını oku: Mektuplarla Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma

Kanuni Devri’ndeki Mobbing’den Günümüze-Yutucu Rekabet

Çalışanların şikayetlerinden bir kısmı, her geçen gün zorlaşan iş hayatında, işin zamanında ve düzgün olarak yapılmasıyla ilgili baskıdan kaynaklanmaktadır. Günümüzde sunulan ürün ve hizmetler yoğun bir rekabetle karşılaşmaktadır. Çalışanların üzerindeki iş yükü birkaç yıl öncesine nazaran bile çok ağırlaştı. Bu mücadele esnasında kişiler arasındaki fikir ayrılıkları ve sürtüşmeler çalışanları gerçekten yoruyor. Fakat bunlar iş hayatının bir parçasıdır.

Devamını oku: Kanuni Devri’ndeki Mobbing’den Günümüze-Yutucu Rekabet

Şeytanlaşan İnsanlar

‘ Şeytanlaşan İnsanlar’ kitabının yazarı Adnan Nur Baykal kitabını Bertolt Brecht’in bir hikayesi ile özetliyor:
“ Kaldırımda ufak bir çocuk ağlıyormuş. Yoldan geçen bir adam çocuğa yaklaşmış, neden ağladığını sormuş. Çocuk
-    Sinemaya gitmek için elimde iki tane beş lira vardı. Büyük bir çocuk geldi, elimden zorla beş lirayı aldı, demiş. Eliyle de uzaklaşmakta olan çocuğu göstermiş.
Adam çocuğa şevkatle yaklaşarak konuşmaya başlamış:
-    Bağırmadın mı, yardım çağırmadın mı?
-    Olur mu, bağırdım.
-    Kimse duymadı mı?
-    Kimseye sesimi duyuramadım.
-    Neden daha yüksek sesle bağırmadın?
-    Sesim daha yüksek çıkmıyor demiş ve adama  umutla bakmış.
Adam gülümseyerek

 

Devamını oku: Şeytanlaşan İnsanlar

Hürrem Sultan İle Söyleşi

Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman’ın ilgisini çekip, bu zor ilişkiyi otuz beş sene nasıl koruyabildi?

Kanuni Sultan Süleyman, devrinin en güçlü kişisi. Hürrem Sultan ise Saraya getirilmiş bir köle. Sarayda yüzlerce cariye var ve yenileri de sürekli geliyor.

Haremde cariyelerin hepsi padişahın ilgisini çekmek, onunla beraber olup bir erkek çocuk doğurmak için çırpınıyorlar. Ancak böyle olunca, konumlarını güçlendirebilecekler. Padişah’a bir şehzade vermek de, onu elde tutabilmek için yeterli değil.

Bundan beş yüz yıl önce, böyle bir ortamda Hürrem Sultan zoru başarıyor. Kanuni’nin ilgisini çekiyor ve otuz beş sene bu ilişkiyi sürdürüyor.

“Hürrem Sultan ile Söyleşi” adlı kitapta, Hürrem Sultan’ın konuğu oluyoruz. Yazar Adnan Nur Baykal yaptığı kapsamlı araştırmalara dayanarak, Hürrem Sultan’ı ete kemiğe büründürüp bugüne taşıyor.

Devamını oku: Hürrem Sultan İle Söyleşi

Diğer Makaleler...

  1. Muhteşem Süleyman Devri